אין ספק כי העוגה שזכתה להכי הרבה גלגולים ושינויים הינה עוגת השוקולד. למעשה, זוהי העוגה האולטימטיבית למגוון אירועים שונים – החל מעוגה עטורה בסוכריות כיאה ליום ההולדת של הזאטוט וכלה בעוגה עמוסה בקצפת ותותים כיאה לחגיגה רומנטית עם הארוס.
היתרונות שבהכנת עוגת שוקולד הינם ברורים:
- יש מגוון רחב של מתכונים לעוגת שוקולד, החל ממתכונים קלים וכלה במתכונים מסובכים ומרשימים יותר.
- מרבית האורחים תמיד יפיקו הנאה רבה מפרוסת עוגת שוקולד חמה ליד כוס הקפה.
- ניתן לקשט את העוגה במגוון רחב של סגנונות ציפוי, בהתאם לרוח המאורע הנחגג.
- ניתן להכין עוגת שוקולד חלבית או עוגת פרווה.
רוצים להכין עוגת שוקולד טעימה ומהירה? להלן מתכון לעוגה קלה להכנה והכי חשוב – טעימה, כשהיתרון הגדול בה הינו הרכות והאווריריות המתקבלת הודות לשימוש במעדן הילדים – דני שוקולד:
חומרים
כוס שמן קנולה/ 200 גרם חמאה (לפי העדפה)
כוס סוכר
2 כוסות קמח תופח
2 גביעי מעדן דני בטעם שוקולד
2 ביצים
4 כפות שוקולית
חצי כפית תמצית וניל
אופן ההכנה של העוגה
- מקציפים את הביצים והשמן (או החמאה) במיקסר
- מוסיפים תוך כדי הפעולה את הסוכר וממשיכים עד לקבלת מרקם חלק
- מוסיפים את הקמח, תמצית הוניל, השוקולית והדני עד ליצירת תערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית מלבנית או עגולה גדולה
- אופים בתנור בחום 180 מעלות למשך 40 דקות.
ציפוי העוגה
מכיוון שמדובר בעוגת שוקולד סטנדרטית, השמיים הם הגבול בכל הנוגע לציפויים האפשריים. אם מדובר בעוגה לילדים, ניתן לקשט אותה בקרם שוקולד וסוכריות צבעוניות או עדשים; אם העוגה מיועדת לקהל יעד בוגר יותר, ניתן לקשטה בקרם משודרג יותר, כגון קצפת ותותים מתוקים.