מתכון מנצח להכנת פיצה ביתית

כל אחד מאתנו נהנה מאד מפיצה טרייה שהוא קונה בחוץ. אולם, מדוע שלא תנסו להכין פעם פיצה בבית שלכם, על פי מתכון לפיצה להכנה ביתית? כמובן שלצורך כך, אתם זקוקים למתכון מושלם, שמצד אחד יאפשר לכם לשחזר את הטעם המדויק של הפיצה – אבל גם לא יהיה מסובך מידי. אנחנו גאים להציג בפניכם מתכון לפיצה להכנה ביתית, שיהפוך אתכם לשפים של ממש. יודגש שאנו מספקים לכם את המתכון הבסיסי בצעם, לפיצה מרגריטה מעולה. על בסיס המתכון הנ"ל, אתם יכולים כמובן לשים עוד תוספות כאוות נפשכם – גבינות שונות, ירקות מכל סוג, דגים, ועוד.

המרכיבים

  • פיצה ביתית קלה להכנה

    מתכון לפיצה ביתית שהילדים יאהבו לאכול

    חצי ק"ג קמח

  • שתי כפיות שמרים
  • שלוש כפות שמן זית
  • כפית מלח
  • כוס ושליש של מי ברז
  • כפית סוכר
  • כפית אורגנו
  • שתי כפות רסק עגבניות
  • שלוש עגבניות קלופות
  • חמש שיני שום
  • חבילת בזיליקום
  • 400 גרם גבינת מוצרלה

אופן ההכנה

ההכנה של מתכון לפיצה להכנה ביתית, מתחילה קודם כל מהבצק, וזה גם רוב העבודה. מפשילים שרוולים ומתחילים: מערבבים בקערה אחת את הסוכר, השמרים והמלח עם הקמח. לתוך זה, שופכים באופן אטי את המים מכוס אחת, ומוסיפים פנימה גם את השמן. מתחילים לערבב היטב, עד שלאט לאט אתם מקבלים מרקם של בצק.

בשלב זה, עליכם לראות כמובן, האם הבצק הוא רך מידי או קשה מידי. במידת הצורך – אפשר להוסיף עוד שליש מים (רצוי מאד לא יותר מזה) כדי להפוך את הבצק לרך יותר. כמובן שאפשר להוסיף עוד קצת קמח – אבל לא צריך להגזים. לאחר שיש לכם בצק במרקם מעולה, אוטמים את הקערה בניילון, ושמים בצד למנוחה במשך 30 דקות.

לאחר שהבצק תפח, יש להפוך אותו לצורה העגולה – יש לרדד אותו היטב על משטח מקומח, ולאחר מכן להעביר אותו לתבנית שבה אתם תאפו אותו. שימו לב שצריך ליצור מסגרת לבצק – ולכן את הצדדים של הבצק, מצמידים לתבנית כלפי מעלה.

כעת אפשר להתפנות להכנת הרוטב – מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים היטב את העגבניות והשום, לאחר שקצצתם אותם היטב. מוסיפים פנימה את הבזיליקום, הסוכר, האורגנו והרסק ומערבבים היטב. משך הטיגון לא צריך להיות יותר מ5-6 דקות סך הכל.

לאחר מכן לוקחים את הרוטב ומורחים אותו היטב על כל הבצק, לאחר שהברשתם אותו היטב. על הרוטב אתם מפזרים את גבינת המוצרלה, ואם יש לכם עוד תוספות שאתם אוהבים על הפיצה – זה הזמן להניח אותם.

כעת, עליכם להתפנות לחימום של הפיצה. יש להכין את התנור מראש לחום של 200 מעלות. כשהוא חם מכניסים לתוכו את הבצק עם הרוטב וכל המרכיבים – ונותנים לו כ20 -25 דקות להתחמם.

מתכון מנצח!

כעת יש לכם מתכון מעולה ומנצח לפיצה ביתית. אתם יכולים להכין אותה לעצמכם, לאורחים, לילדים, או לכל פעם שבא לכם מנה טעימה ונהדרת! מבלי להמתין בתור לקופה, מבלי לצאת מהבית, ומבלי להיות מופתע מהמרכיבים שמהם מורכבת הפיצה. כי לילדכם מגיע אוכל גם טעים, גם טרי והי חשוב: בריא!