מתכון מנצח לגולש הונגרי

גולש הונגרי. אמרתם את זה – אמרתם הכול. מאכל ביתי מושלם, שמחמם את הלב גם בימים הקרים ביותר, מפשיר את הקרח ונותן לכם את התחושה הנפלאה ביותר בעולם – תחושה של בית.

אם גם אתם רוצים לדעת איך עושים אותו בצורה כזאת שתאפשר לכם להרגיש בעצמכם את כל התחושות האלה, להתחבר להונגרי שבכם גם אם אתם לא אשכנזים ולדעת שהכול, אבל הכול – ממש בסדר – הנה המתכון שיעשה לכם את זה – ובגדול:

המתכון המנצח לגולש הונגרי

רכיבים ל-4 מנות:

  • גולש על האש - המתכון המנצח1/2 ק"ג כתף בקר או שריר
  • 1 בצל בינוני, ללא קליפה, חתוך לריבועים קטנים
  • 1/2 ק"ג תפוחי אדמה, ללא קליפה, חתוכים לקוביות בגודל של כ-2 ס"מ
  • 3 גזרים, ללא קליפה, חתוכים לעיגולים
  • 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות
  • 1 עגבנייה, קלופה וחתוכה לקוביות
  • כף גדושה פפריקה מתוקה (כי אי אפשר להציג מתכון הונגרי בלי פפריקה)
  • 1 כפית גרעיני קימל
  • 3 ליטרים של מים
  • מלח – לפי הטעם
  • 3 כפות שמן

תהליך ההכנה

  • את הבשר יש להפשיר במקרר במשך לילה שלם או במים רגילים במשך שעה לפחות, על מנת שיופשר לגמרי.
  • לאחר ההפשרה יש לשטוף את הבשר היטב. אם יש בו רצועות גידים – יש לנקותן.
  • חותכים את הבשר לקוביות בגודל של 3-2 ס"מ, כשרצוי שהן תהיינה כמה שיותר שוות.
  • מחממים שמן בסיר רחב ונמוך, ומטגנים בו את הבצל עד לקבלת צבע שקוף (לא זהוב).
  •  מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים את הפפריקה.
  • לאחר הטמעת הפפריקה בבצל, מחזירים את הסיר אל הגז  ומוסיפים חצי כוס מים. לאחר ערבוב מוסיפים גם את גרעיני הקימל, ועליהם מניחים את הבשר. ממשיכים לבשל תוך כדי בחישה, עד שהבשר מתחיל לשנות את צבעו לחום.
  • מוסיפים את כל כמות המים שנותרה, ומוסיפים את קוביות הפלפל ואת קוביות העגבנייה.
  • מליחים לפי העין והטעם, ומבשלים עד שהבשר כמעט מוכן (כשעה וחצי לנתח כתף וכשעתיים לשריר). במהלך הבישול דואגים לנקות מדי פעם את הקצף שנוצר על פני המים.
  • בשלב זה מוסיפים את תפוחי האדמה ואת הגזרים החתוכים, ומבשלים עם מכסה על אש נמוכה במשך כחצי שעה.
  • בודקים שהבשר ותפוחי האדמה רכים, ואם חסר מלח – מוסיפים.
  • בדיוק בשלב זה זה הזמן להוסיף את המטעמים שמוסיפים טעם של בית לתבשיל והופכים אותו ליחיד ומיוחד –  הצבטניות..
  • לוקחים 100 גרם של קמח וביצה אחת, מערבבים.
  • מהבצק שנוצר צובטים פיסות קטנות ומוסיפים אותן לתבשיל הרותח. מערבבים את הכול ונותנים לגולש להתבשל במשך כחמש דקות נוספות.
  • מורידים מהאש, מוזגים לצלחות ונהנים מגולש הונגרי כמו שגולש הונגרי צריך להיות.

אחרי שתכינו את המתכון ע"פ ההוראות ותוסיפו מהניסיון וחוש הטעם שלכם, תראו שלא צריך להזמין דיל לבודפשט כדי לאכול תבשיל גולש חם וטעים. מה גם, שבמנה זו יש ירקות שורש רבים שתורמים לבריאות שלכם ושל ילדכם. אז לא צריך להמתין ליום חורף קר כדי להכין את המתכון – אז תתחילו לבשל…  בתיאבון!