כדי ליהנות מקרואסון שוקולד בטעם פריזאי אמיתי אפשר לקפוץ לצרפת כל אימת שמתחשק לכם אחד כזה ולהסתכן בפיטורין מהעבודה ו/או במינוס מאוד גדול בבנק, ואפשר לנקוט בצעד ההגיוני והחסכוני יותר ופשוט – להכין אותו בבית.
בוודאי תגידו, שזה לא אותו דבר, ואין מה להשוות בין הקרואסון שטעמו נפלא הרבה יותר בזכות העובדה שהוא מיוצר בארץ מוצאו – אבל אנחנו אומרים: קודם כל תנסו. יש לנו הרגשה שתדברו אחרת לאחר שתטעמו. בהצלחה!
אם אתם נמנים עם אותם אנשים שקצת חוששים מהמטבח ושקונים את הקרואסון שלהם במאפיה הקרובה למקום מגוריהם או למקום העבודה, וכשאפשר – אז גם במאפיות המופלאות של פריז, בוודאי תופתעו לגלות, שאפשר, ובעבודה לא מאוד מסובכת, להכין קרואסון שוקולד טרי וטעים גם בבית הפרטי שלכם.
אז מה צריך להכנת קרואסון שוקולד?
לבצק:
- 3 כוסות קמח תופח
- 2/3 כוס סוכר
- 1/2 כוס חלב
- 1 כוס מים
- מעט תמצית וניל
למילוי:
- פצפוצי שוקולד / קוביות שוקולד של כל חטיף שוקולד שאוהבים
מה עושים עכשיו?
מכינים את הבצק:
1. שמים את כל רכיבי הבצק בקערה ולשים עד שהבצק לא דביק ומאפשר עבודה נוחה. אם יש לכם מיקסר חזק המותאם ללישת בצק – אפשר להשתמש גם בו.
2. מרדדים את הבצק במערוך על גבי משטח מקומח, לעובי של כ-1/2 ס"מ.
ממלאים אותו בכל טוב:
3. מפזרים על הבצק את פצפוצי השוקולד או מניחים עליו את קוביות השוקולד שהכנתם מראש.
4. מגלגלים את הבצק עם השוקולד בתוכו ויוצרים צורה של קרואסון / רוגלך
5. שדרוג מבורך לאוהבי השוקולד – פיזור של שוקולד מגורר על הצד החיצוני של כל קרואסון.
מכניסים לתנור
6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך כ-25-20 דקות או עד שנראה מוכן.
… ונהנים!
7. נהנים מקרואסון שוקולד ביתי מדהים בטעמו, ומבינים, שממש לא חייבים לחפש טיסות לפריז כדי ליהנות מהטעם המושלם.
בתיאבון! או יותר נכון: בון אפטיט! הריחות שיציפו את חלל הבית ביום שישי בבוקר, ביחד עם הקפה והעיתון, ייתנו לכם להבין שאפיתם את הדבר הנכון ובזמן הנכון. ואולי מתכון זה יפתח לכם אופקים להכנת מאפים נוספים תוצרת בית.