היעילות של מנדפים למטבח נקבעת במידה רבה על פי שירותי התחזוקה. את השירות הזה מבצעים אנשי מקצוע עם ניסיון והסמכה. סל השירותים כולל מלבד ניקוי מערכות נידוף גם ניקוי של ארובות, התקנת יריעה קדמית וניקוי תקרות מנדפות.
אפשרות אחרת היא לרכז שירותי החלפת מסננים והתקנת מערכות כיבוי אש למנדפים תחת קורת גג אחת. הדבר החשוב הוא לוודא את רמת האמינות של החברה המבצעת ואת העמידה שלה בסטנדרטים הנדרשים כפי שנקבעו על ידי רשויות כיבוי אש.
למה עדיף להזמין שירותי ניקיון מקצועיים למערכות נידוף וטיהור אוויר?
ניקוי עצמי של מערכות נידוף אחת לתקופה מסוימת לא מחליף שירותי ניקיון מקצועיים. הסיבה לכך היא שיש תקן שמגדיר את צורת הניקיון ובו יכולה לעמוד רק חברה מקצועית. הנה למשל כמה מאפיינים בולטים של התקן הזה:
- ניקוי יסודי למנדף ולמסנני הטיפות
- שטיפה בלחץ מים עם חומרי ניקיון ייעודיים
- ניקוי ארובה יסודי
- פתיחת פתחי שירות וניקוי בתוך התעלה
- ניקוי המפוח או תא הסינון שנמצאים על גג המבנה
כפי שניתן לראות, שירותי ניקיון מקצועיים למערכות נידוף וטיהור אוויר יכולים להשפיע בצורה דרמטית על האפקטיביות של המערכת. בעל מסעדה או אדם פרטי לא מסוגל לנקות באופן יסודי מנדפים למטבח ומסנני הטיפות כמו חברה מקצועית. עדיף לו להזמין חברה שמתמחה בנושא ולקבל הצעת מחיר מסודרת גם על ניקוי הארובה.
טיפים לתחזוקת מערכת נידוף
התקן לטיפול במערכות נידוף וטיהור אוויר קובע באיזה תדירות צריך לבצע את הניקיון. מערכת שמגנה על בישול באמצעות גריל פחם צריכה למשל לעבור ניקיון אחת לחודש, לעומת מערכת שמגנה על תדירות בישולים גבוהה שעוברת ניקוי כל 3 חודשים. מערכת המגנה על תדירות בישולים בינונית צריכה לעבור תחזוקה כל חצי שנה ומערכת שמגנה על תדירות בישולים נמוכה כל שנה בלבד.
טיפ לא פחות חשוב הוא להשוות בין מחירי תחזוקה של מערכות נידוף וסינון אוויר. כדאי לבדוק שהחברה המבצעת אכן נותנת את השירות הטוב ביותר ושלמי שמפיק את האישור הסופי על העבודה יש פוליסת ביטוח מתאימה.