פצעים בפה, המכונים אפטות, הינם תופעה כואבת ממה סובלת כלל האוכלוסייה
פצעי אפטה הינם פצעים לבנים או אדומים אשר מופיעים בפה מסיבות שונות, ועלולים לגרום לסבל רב ואי נוחות לאורך זמן. אמנם כיום פשוט וקל לטפל בפצעים אלו, אולם עדיף למנוע מאשר לטפל, ולכן כדאי לדעת אילו מאכלים עלולים לגרום להופעתם ובאילו סיבות.
אז אילו מאכלים מובילים להופעת פצעים בפה?
- דגנים: דגנים מסוימים מובילים להתפתחות פצעים בפה, בעיקר בגיל ההתבגרות, אולם סיבת הקשר בין השניים עדיין אינה ברורה לגמרי.
- פירות הדר: פירות הדר אמנם בעלי יתרונות בריאותיים רבים, אולם הם גם פירות בעלי חומציות גבוהה ביותר. חומציות זו עלולה לפגוע בחלל הפה כאשר הצריכה שלהם גבוהה, כאשר אחת התופעות הנפוצות יותר שלה הינה הופעת פצעי אפטה.
- מוצרי חלב: מוצרי חלב משפיעים על כל אדם בצורה שונה, כאשר רבים מפתחים רגישויות שונות אליהם. אחת הרגישויות הללו יכולה לבוא לידי ביטוי בצורה של פצעים בפה המופיעים לאחר צריכת חלב, בייחוד כאשר מדובר במוצרים דלי שומן.
- חרדל: הן חומציות החרדל והן שאר החומרים המוכנסים אליו כגון מלח משפיעים על הופעת פצעים בפה, וגם הוא יכול לגרום להופעת אפטות או להחמרת המצב במידה וכבר התפתח פצע בפה, ולכן מומלץ להימנע מצריכתו במקרים אלו.
- חומץ: בדומה לפירות ההדר, גם החומץ מתאפיין בחומציות גבוהה ביותר אשר עלולה לגרום לנזקים בחלל הפה והופעת פצעים, אולם בניגוד לפירות הדר, חומץ נצרך בכמויות קטנות הרבה יותר ולכן כמעט ואינו מהווה בעיה בנושא זה.
- מזונות אלרגניים: נוסף על כל האמור, פצעי אפטות יכולים להופיע בשל תגובה אלרגית, ולכן אכילה של מזונות אלרגניים שונים עלולה לעודד הופעת פצעים אלו, ומומלץ להימנע ממנה באופן כללי.
הימנעות ממוצרי מזון אלו אינה מבטיחה אי הופעה של פצעים בפה מסוגים שונים
מלבד המאכלים שהוזכרו עד כה, ישנם עוד גורמים רבים שעלולים לגרום להופעת פצעים בפה, ולכן הימנעות מהם אינה מבטיחה הימנעות מהופעת אפטות, ומומלץ שלא להימנע מהם לחלוטין אלא רק לצרוך אותם במידה.