אוהבים עוף מעושן? בטח שכן. לעוף מעושן יש טעם מיוחד במינו, שהופך אותו להיות לא סתם עוף, אלא עוף עם טאץ' וטוויסט, שמשאיר אחריו טעם של עוד.
אז מהו הסוד של עוף מעושן טוב באמת, כמו שמגישים במסעדות? התשובה היא – מעשנת בשר איכותית. וכל כך למה? רכשו מעשנת בשר, פעלו לפי המתכון, ותבינו.
מתכון להכנת עוף מעושן
המצרכים:
- עוף שלם עם העור
- מלח גס
- 60 גרם נסורת תפוחים או חרובים
- 6 ענפים של רוזמרין טרי
- מעשנת בשר איכותית מוכנה להפעלה
לקיצור תהליך היישון ניתן לחלוט את העוף השלם במים פושרים למשך כ-20 דקות.
אופן ההכנה:
- פזרו מלח על העוף
- הציבו את המעשנת על גריל, גזייה או מדורה
- הניחו את העוף על הקשת
- הכניסו דרך הפתח הצדדי של מעשנת הבשר 10 גרם מנסורת התפוחים / החרובים ו-2 מענפי הרוזמרין
- סגרו את גג המעשנת ותנו לעוף להתחמם
- עשנו את העוף בטמפרטורה של 140-120 מעלות במשך כשעה ועשרים (80 דקות), וודאו שהעוף קיבל צבע זהוב (אין צורך להפוך).
- מדי 20 דקות הוסיפו 10 גרם של נסורת ו-2 ענפי רוזמרין.
חשוב לוודא שטמפרטורת המעשנה לא תעלה על 170 מעלות, שכן אז העוף צפוי להתייבש ולאבד מאוד מהעסיסיות שכל כך מאפיינת אותו.
לאחר 80 דקות הוציאו את העוף המעושן שלכם ממעשנת הבשר, ותיהנו מטעם מושלם ומענג.
בתיאבון!