עוגת תפוזים היא ללא ספק אחד הקינוחים האהובים ביותר בעולם. תינוקות, ילדים, צעירים ומבוגרים אוהבים את העוגה הזו בגלל הטעם הטבעי והמרקם האוורירי. זו עוגה שיכולה לקנח באופן מושלם ארוחות קלילות או כבדות, או לחילופין להיות מוגשת עבור האורחים לצד כוס קפה ותה. עוגת תפוזים היא גם הדרך המושלמת לנצל את פרי ארצנו ולהשיג טעמים מגוונים. בנוסף, מי שיש לו מסחטת מיצים בבית לא יכול להרשות לעצמו לוותר על הכנת העוגה. הכל תלוי בבחירת המתכון ובשימוש במצרכים איכותיים.
מצרכים
אלו המצרכים הבסיסיים שיאפשרו לכם להכין עוגת תפוזים של פעם בחיים:
- 3 ביצים גדולות שיש להביא לטמפרטורת החדר
- כוס ורבע סוכר
- חצי עד 3/4 כוס שמן עם עדיפות לשמן קנולה
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט היטב וטרי
- קליפה מגוררת של חצי תפוז גדול
- כפית תמצית וניל
- 2 כפיות של אבקת אפייה
- 2 כוסות קמח
אופן הכנה
עם הכנת המצרכים ניתן לעבור לשלב המעשי של האפייה:
א. חימום תנור – הקפידו על חימום מראש של התנור ל-180 מעלות. הרחיקו את המצרכים מהתנור בזמן שהוא מתחמם, אך עכבו אחר הטמפרטורות כדי לדעת מתי הוא מוכן לאפייה של העוגה.
ב. הקצפה – בשלב הזה תצטרכו להקציף יחד את הביצים והסוכר. המשיכו בהקצפה בעדינות ועד שתקבלו תערובת תפוחה ובהירה. שימו לב להקצפה סבלנית שלא תגרום לשבירת המרקם המקורי. במקביל להקצפה, תצטרכו להוסיף באיטיות את השמן.
ג. אחידות – אחרי הוספת השמן עברו להוספה של מיץ התפוזים הסחוט, גרידת התפוז, תמצית הוניל, הקמח ואבקת האפייה. זכרו להוסיף כל מצרך לסירוגין ולא יחד והמשיכו להקציף עד קבלת תערובת אחידה.
ד. אפייה – בשלב האחרון העבירו את היציקה לשתי תבניות אינגליש קייק והכניסו לתנור. האפייה היא ב-180 מעלות ולמשך 40 דקות.
אופן הגשה
כאן באה לידי ביטוי היצירתיות שלכם. החליטו האם להגיש את עוגת התפוזים לבד, עם פירות הדר או בתוספת קצפת. בתקופת הקיץ מומלץ לשלב בין עוגת תפוזים לבין גלידה.