לביבות כוסמת אפויה

הכוסמת עשירה בסידן, ברזל, אבץ וסלניום ומכילה את נוגד החמצון רוטין.
היא מנקה ומחזקת את המעיים, מחזקת את מערכת הדם ומורידה לחץ דם .
הרבה אנשים לא אוהבים את הטעם והמרקם של הכוסמת,
ולכן במתכון זה תוכלו לקבל את כל הדברים הטובים שלה, ללא הטעם המוכר ובמרקם פריך, שגם אנשים שממש לא אוהבים כוסמת ייהנו.

מתכון ללביבות כוסמת אפויות

המצרכים:
1כוס כוסמת ירוקה
בטטה, בצל, סלק, קולרבי, מנגולד (או כל שילוב שאוהבים )
רבע כוס גרעיני חמנייה קלויים על מחבת ללא שמן
רבע כוס קמח כוסמין מנופה
ארבע כפות רוטב סויה
שתי כפות פטרוזיליה יבשה או טרייה
שתי כפות כוסברה יבשה או טרייה
בצל ירוק

הוראות הכנה:

מרתיחים כוס כוסמת ירוקה עם שתי כוסות מים ומבשלים עוד רבע שעה על אש קטנה או עד שמתאדים כל המים.
מניחים לכוסמת להתקרר.
מגרדים את הירקות על פומפיה: ומוסיפים לסיר הכוסמת שהתקררה.
מוסיפים את גרעיני החמנייה, רבע כוס קמח כוסמין, ארבע כפות רוטב סויה, שתי כפות פטרוזיליה, שתי כפות כוסברה והבצל הירוק
מערבבים הכל ביחד ויוצרים כדורים קטנים
מניחים על על תבנית מכוסה בנייר אפייה משומן בשמן זית. מוערכים את הלביבות ויוצקים מעט שמן זית על הלביבות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, בערך רבע שעה ואז הופכים ואופים את הלביבות כרבע שעה נוספת.
מומלץ להגיש עם טחינה.

הכותבת: רוני ויסמן MBA , מורה בכירה ומטפלת מוסמכת בצ'י-קונג מפתח החיים. בעלת השכלה ברפואה סינית ותואר שני במנהל עסקים. עובדת כיום כמנחת סדנאות לארגונים, מדריכת קבוצות צ'י-קונג ומטפלת פרטנית.